Baaardzo słodkie ciasteczka z czekoladą. Należą raczej do tych „cięższych” – jedno bardzo szybko zaspokaja ochotę na coś słodkiego… Kruche na zewnątrz, ciągnące w środku. Mi przypominają ciastka dostępne w sieci Subway. Po sam przepis zapraszam na stronę Kwestia Smaku.

Wyglądają przepsznie! KONIECZNIE będę musiała je zrobić!
Mi właśnie się pieką i wyglądają rewelacyjnie! :)
Czy zamiast 1/2 szklanki cukru brązowego można użyć ponownie białego cukru?
Jak najbardziej! Rodzaj ma tu najmniejsze znaczenie. :)
Ale należy dać wtedy w sumie mniej cukru! Ja zrobiłam tylko z białego i wyszły tak słodkie, że się zjeść nie da. Brązowy cukier ma to do siebie, że jest mniej słodki, niż biały.
W sumie to racja, brązowy rzeczywiście jest odrobinę mniej słodki.
Czy zamiast. Goszkiej i bialej czekolady mozna doc sama mleczna czekolade ?
Oczywiście! Nic nie stoi na przeszkodzie. :)
Absolutnie nie ! w najlepszym przypadku grozi to kalectwem , w najgorszym śmiercią całej rodziny.
-Pozdrawiam
Już mi się nagrzewa piekarnik czuję , że będą pyszne
Smakowały? :)
Czy zamiast mąki pszennej może być mąka kukurydziana?
Mąka kukurydziana ma trochę inne właściwości niż pszenna (widać to już chociażby przy zwykłych naleśnikach), więc nie wiem czy to jest najlepszy pomysł.
Wyszli mi bardzo bardzo chrupiące, ani kruche, ani ciągnące, a zrobiłam wszystko wg przepisu… Przynajmniej tak mi sie wydaje. Co mogło pójść nie tak? :(
Proponuję podejrzeć Kwestię Smaku do której linkuję na samym początku, może tam w komentarzach znajdziesz odpowiedź. Może za długo były w piekarniku? Ja piekę bez termoobiegu (bo go nie posiadam).
15 min bez termoobiegu bylo dla moich za duzo, sa cale kruche, jak ktos ma nowsza kuchenke to potrzebuja mniej czasu. A tak to pychota. :)